Friskvårdsbidrag

Den 1 juli 2020 utökade Skatteverket det friskvårdsbidrag som företag kan ge till sina anställda skattefritt till att innefatta friskvårdstjänster som levereras digitalt. Det betyder att meditations- och mindfulnessappar är godkända av Skatteverket.  

Nya regler från 2022  
Skatteverket har kommit med nya tydligare instruktioner gällande hantering av utbetalning av friskvårdsbidrag. Detta innebär att utbetalning av ersättning för friskvårdsutlägg ska ske under innevarande kalenderår, dvs senast på löneutbetalningen i december.

Detta skulle kunna innebära att din eventuella arbetsgivare behöver dina kvitton senast 31 oktober, för att säkerställa kvittohantering innan årets slut. Kolla gärna med din arbetsgivare för att vara säker på vad som gäller för dig.

Observera att detta ej berör beställningar som sker genom friskvårdsportaler så som Benify, Wellnet och Epassi, eftersom det då sker en debitering på friskvårdsbidraget direkt i samband med beställningen. Beställningar/köp som sker genom portaler kommer därmed fortsatt kunna ske till och med 31 december och samtidigt räknas in på innevarande års bidrag.

Så här använder du ditt friskvårdsbidrag
Vissa arbetsplatser ersätter medarbetaren i efterhand, i så fall betalar du först själv och lämnar sen in ett kvitto till din arbetsgivare. Behöver du ha ett friskvårdskvitto som uppfyller Skatteverkets krav på att bl.a. personnummer finns med så hör av dig till [email protected] efter att du genomfört ditt köp, så hjälper vi dig. Du får kvittot till din mail inom tre arbetsdagar.

Andra har samarbeten med digitala friskvårdsportaler  så som Benify, Wellnet och Epassi och då använder du ditt friskvårdsbidrag direkt i samband med beställningen.

Så här aktiverar du ditt köp genom en friskvårdsportal
När du har köpt ett abonnemang genom en friskvårdsportal behöver du anmäla köpet till [email protected]
Så här gör du:
1) Ladda hem appen Mindful ADHD kvinna och registrera dig som användare.
2) Genomför ditt köp hos friskvårdsportalen.
3) Maila till [email protected] och berätta att du genomfört köpet. Ditt abonnemang aktiveras inom en arbetsdag och du får då ett svar på mailet du skickat.

sabinahasselgren.se finns hos följande friskvårdsportaler
Epassi - här kan du köpa onlineprogrammet Bli din egen bästa vän och bli medlem i Mindful ADHD kvinna.
Benefits - här kan du köpa onlineprogrammet Bli din egen bästa vän.

Copyright @s Sabina Hasselgren. All rights reserved

Sabina Hasselgren

Jag hjälper dig som dig som är kvinna med en ADHD/ADD diagnos som vill hitta tillbaka till dig själv, bygga din självbild och leda dig själv till ett liv som Du vill leva och kan må bra i.

 ©sabinahasselgren 

Information

Häng med mig på mailen

Här kan du se fram emot allt mellan himmel och jord som rör ADHD - från yta till djup.

Lätt att avprenumerera om du inte gillar det.